Husk dig selv, efter du er blevet mor

Noget af det største i verden er at blive mor. Den kærlighed, der opstår mellem mor og barn, er uden tvivl usammenlignelig med andre former for kærlighed, man har oplevet, før man fik denne titel. Børnene bliver sat i første række, og det er deres behov, der er vigtigst at få opfyldt. Der er et ordsprog der siger, at man ikke har det bedre, end sine børn har det. Nogle mødre ender med at neglegere deres egne behov i en sådan grad, at det ender med at børnene bliver hele deres identitet. Som mor er det vigtigt, at man husker på, at man er mere end det. Man kan være mange ting på én gang, og som mor er man oftest også veninde, søster, kæreste/kone, datter, tante, faster og ikke mindst sig selv.

Husk at prioritere dig selv

Som mor er det vigtigt, at man også husker at prioritere sig selv. Alle mennesker har brug for at få opfyldt visse behov, alenetid og brug for at forkæle sig selv. Det kan være i form af mange ting, såsom et par timer alene, en shoppingtur, en gåtur med musik i ørerne og et langt, varmt bad i ro og mag eller en træning med høj puls. Hvis man ønsker at være den bedste udgave af sig selv, er det vigtigt, man passer på sig selv. Som mor er man ikke undtaget dette, og de fleste mennesker har svært ved at være noget for andre eller have overskud i det hele taget, hvis de ikke selv har det godt.

Alt ændrer sig, når man bliver mor – også kroppen

Når man bliver mor, bliver hele ens dag vendt på hovedet, og næsten alt ændrer sig i større eller mindre grad. Kroppen er en af de ting der ændrer sig, som man nemt kan se med det blotte øje. Mange kvinder kan have svært ved at acceptere denne ændring, og det er langt fra alle, der vender tilbage til deres udgangspunkt, eller kommer i nærheden heraf, efter en graviditet. Man kan komme langt med træning og sund kost, men det er ikke alle dele af kroppen, der påvirkes af dette. Det gælder blandt andet brysterne, der kan ændre sig meget efter graviditet og amning. Hvis man virkelig er ked af denne ændring, er der heldigvis hjælp at hente hos firmaer som Motiva, der kan hjælpe med at rekonstruere denne kvindelige og ofte betydningsfulde attribut. I dag er kirurger så dygtige, at man kan opnå et resultat, der nærmest ikke er til at skelne fra naturlige bryster.

I dag er det ikke ualmindeligt at få ændret ting ved sit udseende, og det gælder både kvinder og mænd i alle aldre. Man skal gøre det, der gør en glad, og så er det lige meget om dette indebærer ændring af udseende, fysisk aktivitet, oplevelser eller at læse en god bog. Som mor er det vigtigt, at du plejer dig selv og er glad, så du kan være den bedste mor for dine børn.

greenchilli