Vælg den rigtige barnevogn til din baby

Er der en baby på vej i familien, så skal der anskaffes forskelligt babyudstyr. En barnevogn er noget er det, som står på listen over babyudstyr, der skal købes. Men hvilken slags barnevogn skal I vælge? Jo, først og fremmest en model, som passer til jeres babys behov og de omgivelser, I bor i. Det kan anbefales at vælge god kvalitet, som holder længe. Ligesom man vælger produkter hos kellfri, der er solidt kram til skovbrug eller snerydning, så bør man også vælge en solid barnevogn, der holder i lang tid.

Der findes rigtig mange barnevognsmodeller på markedet, og nogle er beregnet til almindelige gåture på fortove, imens andre har robuste hjul der kan køre på grusstier. Nogle barnevogne er lette, og man kan løbe med dem, hvis mor eller far gerne vil have motion, mens baby sover. Man kan gå tur i næsten al slags vejr med den rigtige påklædning, men hvis det blæser skal man sørge for at holde godt fast i vognen, så der ikke opstår uheld.

Barnevogn til søvn og gåture

Den traditionelle barnevogn fås i både brede og smalle modeller, og den har fire hjul og kan let klappes sammen og transporteres i bilen, hvis I skal på weekendbesøg eller ferie. En såkaldt almindelig barnevogn kan nemt trilles rundt, uanset om i bor i storbyen eller på landet. Den kan stå i haven eller baggården, hvor baby kan få sin eftermiddagslur. Her kan baby få alenetid til at sove, hvilket er vigtigt for barnet at lære. En kombi-barnevogn er en barnevogn, som også kan laves om til en klapvogn. Det er smart, når barnet bliver lidt større og gerne vil sidde op og kigge, når I går en tur.

Farver og design

Når man skal beslutte sig for valg af barnevogn skal man vide, hvilken type vogn man har brug for. Derudover er der jo forskellige farver og design, og her findes noget for enhver smag. Vælger man en forholdsvis neutral farve, så kan den bruges af flere børn, uanset køn, og det kan jo være en fordel, hvis man planlægger at få flere børn. Men det kan også være, at man foretrækker en specifik farve, som signalerer til omverdenen, at der ligger en pige eller dreng i barnevognen.

Sikkerhedstjek og tilbehør

Når man samler barnevognen skal man altid sikre sig, at hjulene er spændt ordentligt fast, og at bremsen virker. Man skal tjekke, at sikkerhedslåsene virker, så barnevognen ikke pludselig klapper sammen, når man går en tur med barnet, og barnevognskassen må heller ikke kunne falde af understellet, men skal være spændt forsvarligt fast. Jo nemmere barnevognen er at skille ad og samle igen, jo nemmere er det også for jer at transportere den. Man kan desuden få en masse tilbehør til barnevognen som f.eks. dyne, pude, lift, madras, fluenet, regnslag, pusletasker m.m. I finder gode tilbud på barnevogne online, og det kan godt betale sig at sammenligne priser, før I beslutter jer for et køb.

greenchilli