Babyboom på internettet

Det er blevet langt nemmere at handle til sin baby

Allerede før familiens nye medlem ankommer, er der et stort boom af søgning på internettet for at få så mange oplysninger som muligt. Søgningen kan vel forekomme banal, men der findes sider, hvor man kan finde ud af, om der er symptomer for graviditet , og hvad man skal holde øje med og være opmærksom på i denne forbindelse, ligesom læge- og doktorinformationssider bliver flittigt søgt i forbindelse med graviditet. Og der er mange ting at forholde sig til, inden den nye baby ankommer til verdenen. Ikke mindst flere offentlige instanser skal kontaktes, idet man normalt føder barnet på et hospital, og man skal have en tidsbestilling til jordmoder og jævnlige lægecheck hos en læge. Der er også ting, der i dag bestilles via internettet og vores E-boks – elektroniske offentlige postkasse, der holder sammen på alt fra lægeundersøgelse til det færdige CPR-nummer, når babyen kommer til verden.

Efter fødslen begynder så det virkeligt sjove, for der er et sandt hav af internetsider, der meget gerne bistår med hjælp, tips og trick til den nye baby, information om, hvad der godt for en baby, samt ikke mindst alverdens ting og sager, der kan købes til familiens lille nye guldklump. I nutidens Danmark er det en overvejet livsstil at få og have børn, og hvis der er noget, som internetbutikkerne elsker, så er det livsstilsprodukter til både far og mor, og ikke mindst: Baby!

Alle formet for udstyr til babyer er til salg!

Det er stort set uoverskueligt at tænke sig til hvor meget babyudstyr, der findes på nettet. Alt lige fra økologiske bleer, sutteflasker, til livsstilsmærkevaresparkedragter med print og logo og designerbarnevogne med ekstra gode køreegenskaber er at finde fra alverdens forhandlere. Markedsføringen er relativt lille, for der er en viden om, at børnefamilierne selv indhenter de oplysninger, de vil, om hvad der er bedst for deres barn, og der er som regel stærke moder- og faderlige holdninger til, hvad og hvori netop deres baby skal adskille sig fra resten af de mange små poder, man møder.

Udstyret skal være i orden, og en barnevogn er et uundværligt køretøj til en baby, og familien vil oftest anskaffe sig flere af disse monstrøse køretøjer igennem de første leveår fra en decideret sovebarnevogn, til en klapvogn til transport af barnet og alskens tilbehør i form af tasker, poser, tøj, og lignende. Barnevogne er i høj grad livsstilsprodukter, der sælges fra DKK 2000 – 10.000 på internettet, og det skal, ligesom biler, gerne være moderigtigt og den helt rigtige model og farve for at tilfredsstille livsstilsfamiliens udtryk. Der har gennem generationer, og særligt iblandt velstillede familier, været tradition for, at det er forældrene til det vordende par, der investerer og forærer en barnevogn til den lille ny baby. Forhåbentlig er forældrene parat til at se prisskiltet på sådant et køretøj!

greenchilli