Rejser med en baby

At rejse med en baby kan for mange lyde helt uoverskueligt. Det uoverskuelige kommer af tanker om alt det udstyr, som man skal have med. Man skal have barnevogn, lift, bæresele, en hel masse bleer og rigeligt med tøj. Dernæst kommer frygten for flyveturen. Hvordan skal baby klare turen? Vil han/hun skrige hele vejen? Får han/hun ondt i sine små ører? Og hvordan vil det gå på hotellet i nye og uvante omgivelser? Sådan følger mange bekymringer, når man skal rejse med en baby. Især hvis man er ny som forælder. Men heldigvis behøver det slet ikke at være så besværligt, og man kan spare sig en masse bekymringer. Det er faktisk ret nemt at rejse med en baby, og man behøver slet ikke at medbringe så meget udstyr, som man tror er helt unødvendigt. Man skal blot tænke lidt anderledes og mere praktisk, hvorefter man kan have det hele i en kuffert.

Baby har brug for sin mor

En ny baby har primært brug for sin mor. Er babyen tæt på sin mor (eller en anden primær omsorgsperson), kan du medbringe den problemfrit så godt som alle steder. Vælg derfor en ferie, som passer til dit humør. En dejlig tur med en baby kunne for eksempel på på et krydstogtskib . Her har du alt, hvad du skal bruge inden for gåafstand. På et skib er det fjollet at tage en barnevogn med. Den fylder, og den vil nemt kunne stå i vejen for andre mennesker. Her vil det i stedet være smart at bære babyen i en bæresele eller en vikle. Heri sidder den godt og trygt, og giver dig en masse frihed, til at opleve og nyde din rejse. Der vil være flere puslepladser ombord, og du kan selvfølgelig også vælge at gå på dit værelse, hvis du føler det mere komfortabelt at ordne det der. Der vil være rigeligt for dit barn at kigge på, hvilket gør, at du ikke behøver at tage alverdens legetøj med.

Babyseng på rejsen

De fleste hoteller har babysenge, som de stiller frem til rådighed, når du ankommer med en baby. Det er ofte sammenklappelige rejsesenge, med en almindelig skummadras. En baby kan sagtens ligge på sådan en seng, mens I er på ferie. Hvis du rejser i bil, kan du medbringe din babys egen madras, og ligge den ned i den seng, som stilles frem til jer. de bedste baby senge er dem med en god og støttende madras. Selve sengen vælges ud fra dine behov. Om det er en bedside, en tremmeseng, vugge eller en anden seng, så er det stadig madrasen, som er det afgørende (da baby ikke vejer ret meget) for din baby. På nogle hoteller, vil du kunne finde gode og luksuriøse babysenge. Men da I ikke skal sove der altid, er der ingen grund til at bekymre sig om det, med nyd i stedet ferien. Babyen skal nok få sovet, da den mættes af nye indtryk og oplevelser.

greenchilli