Bæredygtig baby

Vi lever i en tid, hvor der bliver talt meget om klima og bæredygtighed. En baby bruger i gennemsnit 6.500 bleer, og babyer vokser som bekendt også meget hurtigt ud af deres tøj og sko. Det kan hurtigt blive dyrt at have et barn, og miljøbelastningen kan blive stor, hvis man hele tiden skal ud og købe nyt. Vil du gerne som forælder give dit barn en bæredygtig start på livet, så kan du fx købe økologisk tøj og legetøj, spise lokale råvarer, genbruge ting eller købe ting i god kvalitet, som holder længe. Vil man gerne have inspiration, kan man tage til bæredygtig baby- og børnemesse:https://sn.dk/LoerdagsAvisen/Baeredygtig-baby-og-boernemesse-i-Koegehallerne/artikel/873875.

Køb genbrug eller god kvalitet

Tøj og legetøj kan hurtigt blive dyrt, hvis det skal udskiftes løbende, fordi barnet enten vokser fra det, eller fordi det er en billig kvalitet, som bliver hurtig slidt eller går i stykker. Derfor kan det anbefales enten at købe genbrugstøj eller fx økologisk tøj eller legetøj, for her er kvaliteten meget bedre. Det samme gælder, hvis man som forælder står og skal købe nye sko til sig selv. Så kan man med fordel vælge kvalitetssko af mærket Tamaris sko, som holder længere end hvis man køber et billigere mærke. Dermed kan man have glæde af sine sko i lang tid, og så undgår man at belaste miljøet, samtidig med at man sparer penge.

Økologisk babytøj i bløde materialer

Økologisk babytøj er fremstillet i fx økologisk bomuld eller uld, og det er bløde lækre materialer, som ikke indeholder allergifremkaldende stoffer eller giftige kemikalier. Produktionen af økologisk babytøj er blevet til under nogle vilkår, som er langt bedre for både mennesker og miljø end traditionel tøjfremstilling. Når man køber økologisk babytøj giver man dermed både sin baby en sund start, og samtidig støtter man op omkring miljøet og en bæredygtig tøjproduktion.

Økologisk legetøj kan holde i generationer

Økologisk legetøj er ofte fremstillet i træ og andre materialer uden PVC og andre giftige kemikalier. Baby putter alting i munden, og derfor er det vigtigt, at legetøjet ikke indeholder skadelige stoffer. Ved at vælge det økologiske legetøj får man sundt legetøj til sit barn, som kan genbruges af andre børn, og dermed belaster man ikke miljøet med en køb-og-smid-væk kultur.

Fælles for både økologisk tøj, sko og legetøj er, at det ofte er dyrere, men til gengæld er det en god investering på lang sigt. Du investerer i dit barns sundhed, du investerer i miljøet og understøtter en bæredygtig udvikling, som er til gavn for både mennesker og miljø. Kvaliteten af økologisk tøj og legetøj betyder, at det holder meget længere, kan tåle flere tøjvaske uden at tabe form eller farve, og når tøjet bliver for småt, kan de gives videre til andre, ligesom legetøjet, og så kan andre børn få glæde af at lege med det.

greenchilli